Портал вокалистов Украины, России, Белорусии и СНГмикрофон
Ищу вокалиста | Я - вокалист! | Обратная связь

Годинник REVELATION: Історія одного відкриття

Годинник REVELATION: Історія одного відкриття
Добавлено leon.kartagin, Четверг, Декабрь 16, 2021 - 20:39

Трапляється, що на людину в гонитві за відкриттям раптово, як удар блискавки, сходить осяяння. Але іноді свого відкриття доводиться чекати роками... Саме так сталося з маркою годинника Revelation (англ. revelation — відкриття, осяяння), заснованою Анук Данте і Олів'є Ле. Ця пара познайомилася в 1991 році, вивчаючи дизайн у Центрі мистецтв у швейцарському містечку Ла-Тур-де-Пей, ​​що розташувалося на берегах Женевського озера неподалік Мотре. Спочатку вони вирішили реалізовуватися в різних областях. Анук Данте, що бредила годинниковою справою, працювала в Jaeger-LeCoultre над годинником Atmos, потім у Omega над колекціями Constellation і DeVille, після чого надовго затрималася в Audemars Piguet. Там вона, будучи продакт-менеджером, разом із Джуліо Папі брала активну участь у розробці Royal Oak Concept. Щодо Ле, він встиг попрацювати в Jorg Hysek, перед тим як заснувати власну компанію, що спеціалізується на створенні рішень для пов'язаних з годинами дизайнерських об'єктів, таких як вітрини, бутіки, аксесуари.

У 2006 році пара вирішила започаткувати власну марку. На ринку тоді переважали новачки та незалежні марки, що змагаються один з одним у винахідливості та технічній майстерності. Але найчастіше ефектна модель виявлялася непридатною, коли потрібно було дізнатися, котра година.

Данте і Ле, які мріють поєднати технічні досягнення з читальністю показників, вигадали оригінальне рішення, яке дала назву їхній марці — Revelation. Ідея полягала в тому, щоб поєднати в одному годиннику два види дизайну: простий циферблат, під яким після певних маніпуляцій відкривався б складний механізм годинника. Щоб досягти бажаного, було вирішено використовувати поляризаційні фільтри, помістивши один диск на інший. Поверхня, що складається з двох дисків, здається непрозорою. Один з дисків закріплений стаціонарно, інший може повертатися на 90 градусів і при контакті з нерухомо закріпленим склом пропускати світло, "відкриваючи" розташовані під циферблатом багатства.

Корпус як ускладнення

Озброївшись такою оригінальною ідеєю, пара на початку 2007 року започаткувала власну компанію. За підтримки технічного бюро їм удалося розробити Revelation System. Принцип роботи системи полягає в тому, щоб повернути поляризаційний диск, попередньо піднявши безіль за допомогою гвинта Архімеда. Гвинт приєднаний до диференціальної передачі, що приводить у рух скло всередині кільця. Таким чином, вертикальне рух безеля, що піднімається, перетворюється в обертальний рух. Можна собі уявити, якою складною конструкцією повинен був мати корпус!

Корпус тут уже сам по собі ускладнення. Складається він із 71-ї частини, причому кожна виготовляється на ЧПУ-верстатах. Вага корпусу, створення якого спочатку потрібно 1,5 кг золота, зрештою становить 154 р. Важливий момент — також, потрібно розробити і оригінальний механізм, спеціально адаптований під особливості унікального корпусу Revelation з особливими кінетичними функціями.

The tourbillon manège

Із механізму і почалися справжні проблеми. Перший постачальник (BNB) несподівано повідомив про неможливість виготовлення базового механізму під їхнє ускладнення. Данте і Ле вдалося знайти технічне бюро, яке взялося за замовлення, проте представлені через рік результати не виправдали надій: енергії, що виробляється калібром, не вистачало для належного функціонування ускладнення під назвою Tourbillon Manège, де баланс, важіль паллети, колесо і триб анкерного колеса. одночасно виконує функцію мосту турбійону. Рухливий міст із золотою противагою поміщений між двома колесами на центральній осі. Він служить четвертим колесом і рухається чотирма послідовно розташованими барабанами. Створити механізм подібної складності – саме собою досягнення.

Парі знову довелося починати все з нуля. Вони зібрали команду незалежних фахівців, які спільними зусиллями виготовили систему спуску, зубчасту передачу, барабани та систему розподілу енергії. Сьогодні вони можуть зітхнути з полегшенням - їхня модель успішно пройшла всі необхідні перевірки і перші 15 механізмів вже знаходяться на стадії збирання. Зустрічайте довгоочікуваний годинник Revelation!

Годинник із секретом

Годинник, що вийшов, вражає уяву. Складається враження, ніби перед вами простий годинник з класичним, навіть дещо вінтажним дизайном, який відтіняє сучасна конструкція вушок (плавно перетікають у ремінець). Великі годинні мітки, ніби ширяють над глибоким чорним циферблатом, забезпечують чудову читаність показників. Але варто натиснути на практично непомітну кнопку, вбудовану в корпус, і безель разом зі склом з нанесеними на нього мітками годинника починає підніматися. Вертикальний рух ненав'язливо приводить у дію два поляризаційні диски, що здійснюють поворот на 90 градусів і відкривають погляду до того прихований чудовий Tourbillon Manège. Результат зачаровує.

(У цій моделі поляризація відбувається за рахунок руху кришки корпусу, але, безсумнівно, у планах Revelation реалізація та інших систем з подібною дією.)

Перед Анук Данте та Олів'є Ле відкривається шлях, повний неймовірних можливостей. Сьогодні на цю талановиту пару чекає нове випробування — дистрибуцією. Вартість їх чудової, надзвичайно оригінальної моделі становить 176000 швейцарських франків за версію в титановому корпусі і 211000 швейцарських франків за модель в корпусі з білого золота.

Заслужити довіру ретейлерів та знавців-колекціонерів буде непросто, але пара сповнена рішучості і твердо вірить, що їхня Revelation стане справжнім відкриттям.



Отправить комментарий
  • Разрешенные теги HTML: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <hr>
  • You can use BBCode tags in the text, URLs will be automatically converted to links
Больше информации об опциях форматирования Captcha Image: you will need to recognize the text in it.
Пожалуйста введите буквы/цифры которые Вы видите на картинке (сорри за неудобства - защита от спам-роботов).

реклама от Google


Login/Register

Друзья! Поддержите проект - поставьте кнопочку или линку. И будет Вам счастье !

Просмотр архивов
« Апрель 2024  
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Главная.Матчасть.Реестр вокалистов.Новый софт.Доска объявлений.Цели проекта Новости RSS, как подписаться

Copyright © 2006 Kupa Skunsoff онлайн анализ, тестирование и проверка работоспособности и скорости доступа к сайту