Портал вокалистов Украины, России, Белорусии и СНГмикрофон
Ищу вокалиста | Я - вокалист! | Обратная связь

Українські свята

Українські свята
Добавлено acontinent, Суббота, Октябрь 14, 2023 - 08:31

Святкування свят - невід'ємна частина культури українців. У нашій країні існує безлік традиційних свят, кожне з яких має свою унікальну історію та символіку. У цій статті ви дізнаєтесь про найважливіші свята українців.
Перше і найбільш визначне свято - це Святвечір. В Україні Різдво Христове відзначають 25 грудня за григоріанським та новоюліанським календарем, а 7 січня за юліанським календарем. Незважаючи на те, що Різдво є релігійним святом, воно є також символом сімейного тепла і злагоди. В цей день українці збираються за одним столом, дарують один одному подарунки та співають колядки. Крім того, треба зауважити, що Різдво в Україні відрізняється багатою культурною спадщиною, такою як народні звичаї, пісні та скульптури з папірусу.
Ще одне важливе свято в Україні - Великдень. Це найголовніше церковне свято в країні, яке припадає на різні дати кожного року, залежно від календаря. Великдень - це свято Воскресіння Христове, яке супроводжується різноманітними традиціями. Одне з них - фарбування писанок, розписування яйця в різні візерунки та символіку. Ще одним традиційним обрядом є спільна відправа до церкви, а також обряд великоднього короваю - пшеничного хліба, який принесений до церкви для освячення. Дізнатись яке сьогодні свято в україні ви можете на сайті calendaryk.day
Окрім, є також національні та різні місцеві свята. Одне з найпопулярніших національних свят - День незалежності України, яке українці святкують 24 серпня. День Незалежності України символізує державну незалежність та гордість за Україну. У цей день у містах і селах проводяться святкові паради, феєричні вогняні шоу та концерти на відкритих майданчиках. Також необхідно згадати про місцеві свята, які відзначаються в різних областях і містах країни. Наприклад, Міжнародний фестиваль "Жива Легенда" у Львові чи "Маланка" у Волинській області. Ці свята багаті на традиції, виставки, фольклорні гурти та різноманітні розваги.
Україна - це країна з великою культурною спадщиною та живою традиційною культурою. Святкування свят, які пам'ятаються з покоління в покоління, не тільки символізують духовне багатство, але й об'єднують українців довкола спільних цінностей. Незалежно від релігійних чи національних уподобань, свята в Україні мають безумовну цінність та сприяють збереженню національної ідентичності. Святкуйте разом із рідними та друзями, дотримуючись традицій та насладжуйтесь унікальними святами України.



Отправить комментарий
  • Разрешенные теги HTML: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <hr>
  • You can use BBCode tags in the text, URLs will be automatically converted to links
Больше информации об опциях форматирования Captcha Image: you will need to recognize the text in it.
Пожалуйста введите буквы/цифры которые Вы видите на картинке (сорри за неудобства - защита от спам-роботов).

реклама от Google


Login/Register

Друзья! Поддержите проект - поставьте кнопочку или линку. И будет Вам счастье !

Просмотр архивов
« Май 2024  
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
   
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Главная.Матчасть.Реестр вокалистов.Новый софт.Доска объявлений.Цели проекта Новости RSS, как подписаться

Copyright © 2006 Kupa Skunsoff онлайн анализ, тестирование и проверка работоспособности и скорости доступа к сайту