Портал вокалистов Украины, России, Белорусии и СНГмикрофон
Ищу вокалиста | Я - вокалист! | Обратная связь
Виникнення годинників марки Jaquet Droz
Добавлено leon.kartagin, Воскресенье, Февраль 20, 2022 - 20:13

Одна з найстаріших годинникових марок у світі. Випускає класичні чоловічі і жіночі годинники з дорогими циферблатами, декорованими емаллю або дорогоцінним камінням. Входить до Swatch Group

П'єр Жаке Дро прославився на весь світ як творець інтер'єрного годинника і автоматонів, від грецького αὐτόματον – тобто “діючий з чужої волі”. Це "неелектричні саморухливі машини, що імітують рухи і звуки людини або тварини".

Ці найскладніші механізми є механічними комп'ютерами. Так, автоматон "Писар" складається з 6000 деталей і здатний написати гусячим пером на папері 40 букв.

В 1774 П'єр Жаке Дро відкрив майстерню в Лондоні, щоб за допомогою британських партнерів отримати доступ на ринки Китаю, Індії та Японії. Лише до Китаю за десять років було експортовано понад 600 екземплярів годинників з автоматонами від Жаке Дро.

1784-го батько і син Жаке Дро відкрили мануфактуру і в Женеві, щоб процес створення складних годинників йшов швидше. Славилися місцеві фахівці також своїми мініатюрами по емалі. При мануфактурі діяла школа, яка готувала майстрів-автоматів та годинників.

П'єр та його син Анрі-Луї Жаке Дро несподівано померли у 1790 та 1791 роках. Французька революція та наполеонівські війни, що породили серйозні політико-економічні проблеми, поклали край епосі процвітання будинку Jaquet Droz.

ВІДРОДЖЕННЯ БРЕНДУ

2000-го права на марку Jaquet Droz набуває Swatch Group. Відродження бренду особисто займається власником і засновником Swatch Group Ніколасом Хайєком-старшим. Концерн надав Jaquet Droz свої технології, технічні потужності, налагоджену систему виробництва, величезні кошти, а також мережу дистрибуції по всьому світу.

У 2002 році виходить модель Grande Seconde, натхненна кишеньковим годинником XVIII століття. Її циферблат був декорований у техніці гарячої емалі, на якому представлені зміщені від центру годинна та хвилинна стрілки у положенні "12 годин" та секундна у положенні "6 годин". Цей дизайн з циферблатами, що формують цифру 8, став фірмовим стилем наручного годинника Jaquet Droz.



Ответить
  • Разрешенные теги HTML: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <hr>
  • You can use BBCode tags in the text, URLs will be automatically converted to links
Больше информации об опциях форматирования Captcha Image: you will need to recognize the text in it.
Пожалуйста введите буквы/цифры которые Вы видите на картинке (сорри за неудобства - защита от спам-роботов).

реклама от Google


Login/Register

Друзья! Поддержите проект - поставьте кнопочку или линку. И будет Вам счастье !

Просмотр архивов
« Апрель 2024  
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Главная.Матчасть.Реестр вокалистов.Новый софт.Доска объявлений.Цели проекта Новости RSS, как подписаться

Copyright © 2006 Kupa Skunsoff онлайн анализ, тестирование и проверка работоспособности и скорости доступа к сайту