Портал вокалистов Украины, России, Белорусии и СНГмикрофон
Ищу вокалиста | Я - вокалист! | Обратная связь

Виникнення годинників марки Jaquet Droz

Виникнення годинників марки Jaquet Droz
Добавлено leon.kartagin, Воскресенье, Февраль 20, 2022 - 20:13

Одна з найстаріших годинникових марок у світі. Випускає класичні чоловічі і жіночі годинники з дорогими циферблатами, декорованими емаллю або дорогоцінним камінням. Входить до Swatch Group

П'єр Жаке Дро прославився на весь світ як творець інтер'єрного годинника і автоматонів, від грецького αὐτόματον – тобто “діючий з чужої волі”. Це "неелектричні саморухливі машини, що імітують рухи і звуки людини або тварини".

Ці найскладніші механізми є механічними комп'ютерами. Так, автоматон "Писар" складається з 6000 деталей і здатний написати гусячим пером на папері 40 букв.

В 1774 П'єр Жаке Дро відкрив майстерню в Лондоні, щоб за допомогою британських партнерів отримати доступ на ринки Китаю, Індії та Японії. Лише до Китаю за десять років було експортовано понад 600 екземплярів годинників з автоматонами від Жаке Дро.

1784-го батько і син Жаке Дро відкрили мануфактуру і в Женеві, щоб процес створення складних годинників йшов швидше. Славилися місцеві фахівці також своїми мініатюрами по емалі. При мануфактурі діяла школа, яка готувала майстрів-автоматів та годинників.

П'єр та його син Анрі-Луї Жаке Дро несподівано померли у 1790 та 1791 роках. Французька революція та наполеонівські війни, що породили серйозні політико-економічні проблеми, поклали край епосі процвітання будинку Jaquet Droz.

ВІДРОДЖЕННЯ БРЕНДУ

2000-го права на марку Jaquet Droz набуває Swatch Group. Відродження бренду особисто займається власником і засновником Swatch Group Ніколасом Хайєком-старшим. Концерн надав Jaquet Droz свої технології, технічні потужності, налагоджену систему виробництва, величезні кошти, а також мережу дистрибуції по всьому світу.

У 2002 році виходить модель Grande Seconde, натхненна кишеньковим годинником XVIII століття. Її циферблат був декорований у техніці гарячої емалі, на якому представлені зміщені від центру годинна та хвилинна стрілки у положенні "12 годин" та секундна у положенні "6 годин". Цей дизайн з циферблатами, що формують цифру 8, став фірмовим стилем наручного годинника Jaquet Droz.



Отправить комментарий
  • Разрешенные теги HTML: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <hr>
  • You can use BBCode tags in the text, URLs will be automatically converted to links
Больше информации об опциях форматирования Captcha Image: you will need to recognize the text in it.
Пожалуйста введите буквы/цифры которые Вы видите на картинке (сорри за неудобства - защита от спам-роботов).

реклама от Google


Login/Register

Друзья! Поддержите проект - поставьте кнопочку или линку. И будет Вам счастье !

Просмотр архивов
« Апрель 2024  
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
25 26 27 28
29 30          

Главная.Матчасть.Реестр вокалистов.Новый софт.Доска объявлений.Цели проекта Новости RSS, как подписаться

Copyright © 2006 Kupa Skunsoff онлайн анализ, тестирование и проверка работоспособности и скорости доступа к сайту